Børnefamilie i Strandterrasserne: ”Som en ferielejlighed i Spanien”

I løbet af 2020 er flere børnefamilier faldet på plads i Strandterrasserne. Vi har mødt en af dem i deres dejlige, store lejlighed, til en snak om livet i Strandterrasserne.
udsigt fra vindue
Udsigten fra lejlighedens høje vinduer er det første der møder en når man træder ind i stuen, og her forstår man fuldstændig hvad parret faldt for ved den første fremvisning:

”For os var det rigtig vigtigt at få en altan, der havde udsigt mod havet. Vi har ladet altandørene stå åbne hele sommeren, og nogle gange snakkede vi om at det føltes som om vi boede i en ferielejlighed i Spanien. Måske er det også fordi hele facaden på bygningen var så anderledes end noget vi havde set før i Danmark, og faktisk minder os lidt om et luksusstrandhotel i udlandet.”

Her rammer parret direkte ind i de planer som danske COBE Architects, som har tegnet Strandterrasserne, havde for bygningen. Strandterrasserne er netop tænkt som en eksklusiv og nutidig fortolkning af et klassisk badehotel. Strandens naturlige farver er tænkt ind i de sandfarvede kakler som dækker facaden, og selv beplantningen i de mange omgivende bede, er nøje udvalgt efter at skulle passe til den store fredede strandeng der ligger foran bygningen. Vi kan godt forstå at Strandterrasserne, for beboerne, kan synes som et privat ”ferie-helle,” hvor havet altid trækker:

”Da vi boede i København, var vi måske på stranden 2-3 gange på et år. Det var altid vildt besværligt at skulle pakke bilen med badedyr og mad, og køre langt for at finde en proppet strand. Nu er der virkelig få dage hvor vi ikke bruger stranden. Vores datter har lært at svømme, fordi vi hele tiden har været i vandet, og stranden her, er aldrig overfyldt med mennesker.”

terrasse med udsigt til stranden

Nu hvor det er blevet vinter, kan familien i stedet nyde udsigten til havet fra alle de store vinduer der går fra gulv til loft. I samtlige rum går de imponerende vinduespartier igen, og lukker masser af lys ind i rummene. Selv på datterens værelse lægger man mærke til lyset der strømmer ind på børnemøbler og Elsa-dukker. Sikke en udsigt at skulle vokse op med!

Til sidst spørger vi lidt ind til flytningen fra København til Køge, men også her er familien kun blevet positivt overrasket: ”Det var en stor beslutning, det er klart, men Køge har taget godt imod os,”

siger parret med et smil, og fortsætter: ”Vi var nervøse for om vi ville komme til at savne cafélivet og shoppeturene, men Køge er fuld af små kaffebarer, og der er Strædet som har mange gode butikker, og så har vi fået en lokal isbutik, som laver nogle helt fantastiske hjemmelavede is. Der er vi vist blevet stamgæster.”

Nyd familielivet i et Townhouse

Strandterrassernes unikke Townhouses i 2-plan har god plads til børn og voksne. Udover Køges mange legepladser, bor man lige ud til den sjoveste af dem alle: Stranden. Her får I det perfekte alternativ til en villa, og slipper for kedeligt havearbejde. Tag i stedet håndklæderne under armen, og gå de 250 meter ned til stranden.
barnevogn
lejlighed med lille trappe

KOM TIL ÅBENT HUS

PÅ SØNDAG KL 12:00 - 13:00

STAD Projekt
Østerfælled Torv 10, 1. sal
2100 København Ø
Tlf.: 32 83 06 20
www.stadprojekt.dk

stad projekt logo