BØRNENES FAVORIT LEGEPLADSER I KØGE

Det vrimler med legepladser i Køge, og som børnefamilie i Strandterrasserne er man tæt på dem alle. Listen er lang, men vi har samlet børnenes 5 favoritter i nærområdet.

1. Tidsrummet
Tidsrummet er den første legezone på listen. Legepladsen ligger på Søndre Havn, rundt om hjørnet fra Strandterrasserne, og er opstået i forbindelse med de mange nye byggerier i området, som selvfølgelig har bragt mange børnefamilier til. Børnene i Køge har allerede taget godt imod den anderledes legeplads, med det lidt rå og maritime udtryk. Legepladsens helt store trækplaster er de mange sjove orange bøje-gynger som kan bruges til alt fra fangeleg til vilde svingture. Rundt om hjørnet ligger en stor stenlabyrint og venter på små fødder der vil lege ‘jorden er giftig’.
legetaarn paa en legeplads
PÅ LEGEPLADSEN TIDSRUMMET KAN BØRNENE KRAVLE RUNDT PÅ DET DEKORATIVE TÅRN.
2. Lovparkens legeplads
”Skal vi mødes i Lovparken?” Alle Køges børnefamilier kender legepladsen i Lovparken. Den myldrende plads med gynger, trampoliner og snurretoppe ligger midt i byen, og trækker masser af børn til, både på hverdage og i weekender. En gammel bunker bevokset med træer, danner rammen for sjove gemmelege op og ned ad bakken, og en bred rutsjebane bringer børnene ned på jorden igen. Om sommeren er de grønne plæner ideelle til en hyggepicnic, og om vinteren kan man hurtigt hente en kop kaffe eller kakao på en af de mange caféer i gågaderne rundt om hjørnet.
lejeplads med bolde
3. Køge Museums legeplads
Man får sig noget af en overraskelse når man træder ind i den lille baggård gennem porten fra Nørregade. I Køge Museums have findes en fantasifuld klatrebane for store og små. Legepladsen forestiller skibet Dannebrog som sprang i luften ud for Køge, i krigen mod svenskerne i 1710. Og børnene kan klatre rundt på de itusprængte stykker af ild og skibsdele. På en solrig dag kan mor og far betragte slaget i skyggen under det kæmpestore træ, i sikker afstand fra de buldrende trækanoner.
4. De hemmelige taghaver
Man ser det måske ikke ved første øjekast, men ovenover det populære shoppestrøg, Strædet, i Køge, gemmer der sig to legepladser højt løftet over butikkerne. Følger man trappen på ydersiden af bygningen tættest på Køge Station, kommer man til en stor tagterrasse med trampoliner og klatrestativ. Legeredskaberne er omgivet af den dejligste taghave med talrige stauder i højbede, og voksne med grønne fingre får rig mulighed for at nyde de skønne blomster, mens børnene leger. På taget af bygningen overfor, kan man ane endnu en taghave som absolut også skal besøges.
5. Naturpladsen

Den sidste legeplads på vores liste er naturlegepladsen på Bregnevej. Omkring tre kilometer fra Strandterrasserne ligger denne næsten nye naturlegeplads, som kan kombineres med en hyggelig cykeltur gennem Køges villakvarterer. I disse omgivelser kan børnemotorikken få fuldt gas på vipper, klatrestativer, rutsjebaner, balancebum og hængekøjer.

Legepladsen har en charmerende placering ud til Køge Å, og man kan hele tiden høre vandets rislen mens man leger. Måske skal der laves en lille konkurrence om hvis blad når først med strømmen ud på den anden side af broen?

gynge med boern
LEGEKAMMERATER OG SØSKENDE KAN SAMMEN PRØVE DEN STORE DOBBELTGYNGE PÅ LOVPARKENS LEGEPLADS.
Der er mange nye oplevelser i vente for de legesyge beboere i Strandterrasserne. Dette var blot et lille udsnit af de mange legepladser rundt om i hele Køge. Få inspiration til andre oplevelser som børnefamilie i Strandterrasserne her.

Nyd familielivet i et Townhouse

Strandterrassernes unikke Townhouses i 2-plan har god plads til børn og voksne. Udover Køges mange legepladser, bor man lige ud til den sjoveste af dem alle: Stranden. Her får I det perfekte alternativ til en villa, og slipper for kedeligt havearbejde. Tag i stedet håndklæderne under armen, og gå de 250 meter ned til stranden.
barnevogn
lejlighed med lille trappe

KOM TIL ÅBENT HUS

PÅ SØNDAG KL 12:00 - 13:00

STAD Projekt
Østerfælled Torv 10, 1. sal
2100 København Ø
Tlf.: 32 83 06 20
www.stadprojekt.dk

stad projekt logo