9. oktober 2020. Skrevet af Nood.

Braunstein i Køge smager af meget mere end øl

Braunstein er navnet på en helt særlig passion. Det er også efternavnet på to brødre, som er drevet af visionen om at skabe et naturligt forsamlingssted i Køge, hvor mennesker kan mødes, smage og nyde i fællesskab. Heldigvis ligger stedet lige om hjørnet fra boligerne i STRANDTERRASSERNE.

Pakhuset Braunstein er et Community House med både bryghus, whiskey-destilleri, café og butik – og har desuden de perfekte rammer for events, foredrag og yoga.

For de to brødre, Claus og Michael, startede det hele på en fisketur i Skotland i 1998, hvor idéen om at lave et bryggeri og destilleri på dansk jord blev født. I 2005 købte de et godt tysk bryggeanlæg i Rolls Royce-klassen fra et bryggeri i Baltimore, og siden har de udlevet og udviklet passionen for at skabe øl og whiskey af den helt særlige slags.

Michael er ikke i tvivl, når han skal beskrive sin og brorens vision:

– Vi er utrolig stolte over det store antal besøgende vi oplever hvert år, og vi er meget beærede og ydmyge over at det er lykkes, at skabe nogle fede rammer for vores gæster og ikke mindst for lokalsamfundet. Vi ønsker at bidrage til den lokale forankring og på den måde give noget tilbage til byen, siger Michael, som på lørdag den 10. oktober glæder sig til at byde indenfor til Braunsteins private rundvisning med smagsprøver på specialøl. Tilmelding til arrangementet på www.braunstein.dk

Bryghusets mange specialfremstillede øl kommer i de smukkeste farver, typer og smagsnoter, og laves fra råvarer af bedste kvalitet; her er velhumlet lys, økologisk pilsner, håndbrygget efter tjekkisk pilsnertradition. Økologisk mørk Ale med bl.a. toner af karamel og noter af ristet malt. Økologisk Märzen – Braunsteins eget svar på en ’Classic’ med dimensioner af stil og klasse. Økologisk Porter med rig, fyldig smag og tykt cremet skum. Økologisk Dark Lager – rødbrun lagerøl og en rigtig ’mørk bajer’. Forårsbryggen – Økologisk Steam Beer, som undergæres ved høje temperaturer.

Og listen af øl på smukke flasker, i cool dåser og som perlende fadøl i glas fortsætter. Men den skal smages og opleves LIVE i brødrenes flotte, nyopførte bryghus i to etager, tegnet af arkitektfirmaet Adept. Det bæredygtige og moderne hus ligger på kajen ved den blå bro og indgangen til Køge Søndre Havn.

Læs mere om boligerne i STRANDTERRASSERNE her.