FORÅRSFORNEMMELSER I STRANDTERRASSERNE

Fuglene kan mærke det, påskeliljerne kan mærke det og beboerne i Strandterrasserne kan mærke det. Foråret er kommet, og det er blevet tid til at fylde altanen op med krukker og forårsblomster. Her får du guiden til 3 gode steder at finde grønt i nærheden af Strandterrasserne.

I Strandterrasserne glæder vi os alle til den kommende solskinssæson. Ikke kun fordi nabostranden frister med løfter om gode badeture og leg i sandet, men også fordi det nu er tid til at gøre altanen forårsklar med friske krydderurter til madlavningen og kønne blomster, der kan nydes helt inde fra stuen.
I Strandterrasserne er der god plads til planter og havemøbler på de store altaner, og lejlighederne i stuen har hver deres terrasse at nyde solen på. I den åbne gård i midten af den buede ejendom står stauderne klar til snart at springe ud og gøre fællesgården grøn og levende igen. Selvom flere af Strandterrassernes mindste beboere allerede har leget løs på den lille klatrebane i midten af gården hen over vinteren, bliver det skønt snart at kunne lade altandørene stå åbne og høre børnene grine i gården igen. Vi er mange der glæder os til at se de smukke Solhatte skyde op i bedene igen – altså blomsten Solhat. De rigtige solhatte må gå de 200 meter ned til stranden i stedet.

krydderuter paa altanen
Thymes – Din nye plantepusher

Er du planteglad med semigrønne fingre, er Strandterrasserne og Køge det helt rigtige sted at bo. Kun 7 minutter (15 på cykel) fra Strandterrasserne finder du Køges populære planteskole: Thymes, på Gammel Hastrupvej 1. Ud til de åbne marker i yderkanten af Køge, ligger Thymes som en sand oase af stauder, blomster, havenips og masser af lækre krydderurter. Den velbesøgte planteskole har også et meget stort udvalg af indendørs planter, så du kan få nye stueplanter med hjem til lejligheden i Strandterrasserne. Det er en herlig oplevelse at gå rundt og snuse mellem de mange rækker af blomster, og lade sig inspirere til indretningen af altanen eller terrassen derhjemme.

Chili- og krydderurt-mesteren
En anden grøntekspert som du absolut må lægge vejen forbi, hvis du mangler inspiration til altan-beplantningen, er drivhusbutikken: Gartneri Toftegaard, på Højskolevej 5, lidt uden for Køge. Her finder du de hyggelige og stemningsfulde drivhuse med et overraskende stort udbud af krydderurter, tomatplanter og meget mere. Gartneri Toftegaard er særligt kendt for deres enorme samling af chiliplanter med over 60 forskellige sorter. Du kan med garanti få et par helt nye krydderurter med hjem til krukkerne på altanen, og så kan du nyde en kop kaffe med kage eller en is i den charmerende, lille drivhuscafé.
laekkerier paa torvet
Lækkerier fra Torvet
En tredje sikker vinder når det kommer til planteinspiration er Køges torvedage alle onsdage og lørdage på Torvet midt i Køge. Fra Strandterrasserne er der faktisk kun 1 km ind til Torvet, hvor du kan få friske tulipaner med hjem til vasen, billige krydderurter, blomster eller bare gode tips fra de mange søde stadeholdere. Udover det altid store udvalg af friske blomster og planter, kan du også lade dig friste af fiskevognen, bageren, ostevognen, grønthandleren og mange flere. Torvedagene vrimler med lækre råvarer og god stemning. Det er ikke mærkeligt at mange køgegensere har en fast tradition med at lade lørdagsgåturen forbi Torvets mange fristelser.

Vi håber, at du er blevet inspireret til selv at gå på plantejagt i Køge. Vil du læse mere om de mange andre spændende seværdigheder omkring Strandterrasserne, kan du læse mere her. Du kan også nyde forårsstemningen på havnen og Søndre Strand, inden du lægger vejen forbi til Åbent Hus på søndag kl. 12-13. Tilmeld dig inden fremmøde her.

Nyd familielivet i et Townhouse

Strandterrassernes unikke Townhouses i 2-plan har god plads til børn og voksne. Udover Køges mange legepladser, bor man lige ud til den sjoveste af dem alle: Stranden. Her får I det perfekte alternativ til en villa, og slipper for kedeligt havearbejde. Tag i stedet håndklæderne under armen, og gå de 250 meter ned til stranden.
barnevogn
lejlighed med lille trappe

KOM TIL ÅBENT HUS

PÅ SØNDAG KL 12:00 - 13:00

STAD Projekt
Østerfælled Torv 10, 1. sal
2100 København Ø
Tlf.: 32 83 06 20
www.stadprojekt.dk

stad projekt logo