Området

DEN GAMLE KØBSTAD PÅ SYDKYSTEN

De senere år har den historiske gamle handelsby gennemgået en forrygende forvandling med masser af visionære tiltag. Køge er blevet populær – og det er velfortjent! En levende by for store og små med shopping, caféer, kultur og restauranter – i både moderne og brostensbelagte rammer.

I 2017 åbnede et helt nyt handelskvarter ved stationen i Køge, som har bidraget til endnu flere attraktive indkøbsmuligheder og en ny stor biograf med seks sale. Et aktivt og blomstrende kulturliv understreger byens innovative drive med bl.a. torvedage, festuge, musik i baggårde, små restauranter ved havnekajen og ikke mindst rekreative byrum på Søndre Havn.

KØGE KYST PÅ ’TOUR DE FORCE’

Hele området langs Køge Kyst er i rivende udvikling, og forvandlingen af Søndre Havn fra gammel industrihavn til nyt bykvarter med en mangfoldighed af boliger, erhverv, kulturtilbud og nye grønne uderum gør strækningen ved vandet til et trækplaster for nye tilflyttere.

Almindingene i Søndre Havn er gennemgående grønne og blå friarealer, der snor sig gennem området fra havnebassinet mod nord til strandengen mod syd. Med afveksklende strandbeplantning, synligt regnvand og fælles aktivitetsområder, skaber almindingene ideelle rammer for både områdets beboere og besøgende samtidig med, at de fungerer som gang- og cykelruter – og ikke mindst danner eksklusive rum og udsyn mellem områdets boligbebyggelser. En slags naturens skatkammer lige uden for hoveddøren!

 

’Engkanten’ er den nye hævede promenade mellem boligerne og strandengen, som vil sikre området mod oversvømmelser og i særdeleshed invitere til ophold og samvær.

Den fredede strandeng munder ud i en stor bred badestrand, som uden tvivl vil være et af kystens foretrukne steder både sommer og vinter med vandsport, roning, kajak, vinterbadning etc. – og masser af skønne gåture.

 

Køge Kyst-projektet betyder bl.a. nye jernbanestrækninger, som fra 2019 resulterer i en rejsetid mellem Køge Station og Hovedbanegården på kun 25 minutter. Desuden vil Region Sjællands nye supersygehus bidrage yderligere til den samlede vækst i området – som i øvrigt har gjort Køge Kommune til den kommune på Sjælland, der er vokset mest gennem de sidste mange år. Fremtiden synes utvivlsomt også at bo i Køge. I den sprudlende handelsby. Langs vandet. I Søndre Havn.

Se ledige boliger