SKOLESTART I KØGE

Når man som børnefamilie kigger på ny bolig i Køge, er valget af skole bestemt med i baghovedet. Vi har gjort det nemt for dig at danne dig et overblik over, hvilket skolevalg der venter med et nyt familiehjem i Strandterrasserne.

Uanset om du har helt små børn, eller børn der skal skifte skole ved en eventuel flytning til Køge, er det godt at vide lidt om mulighederne i området omkring Strandterrasserne i Køges nye havnebydel. Hvilken skole skal vi vælge? Er der gode skoler i området? Og hvordan får vi plads?
Der er mange spørgsmål, der trænger sig på, når man skal træffe en så vigtig beslutning for sit barn. Én ting er valget af vuggestue og børnehave, som absolut også er en svær beslutning som småbørnsforældre, noget helt andet er skolevalget, som afgør de næste mange, mange års hverdagsliv og sociale liv for dit barn. Yikes, en stor beslutning!

kreativitet i skoletiden
Skolevalg i Strandterrasserne

Som udgangspunkt er Køges skoler opdelt i forskellige afgrænsede skoledistrikter. Det er dit barns folkeregisteradresse, der afgør hvilket distriktsområde, I hører til, og dermed hvilken skole I får tilbudt en plads på. Med en familiebolig i Strandterrasserne betyder det i praksis, at jeres distriktsskole er Søndre Skole, på Rasmussensvej 23 i den sydlige del af Køges bymidte. Det betyder også, at dit barn får ca. 6 minutter på cykel til skole, eller 5 minutter i bil, hvis du skal videre på arbejde.

Selvom distriktsskolen helt automatisk er bestemt ud fra Strandterrassernes beliggenhed, betyder det dog ikke, at dit barn skal vælge Søndre Skole. Der er frit skolevalg i Køge, og du kan godt vælge en skole i et andet skoledistrikt. For at få plads på en af de andre skoler kræver det dog, at der er mindre end 24 elever i hver børnehaveklasse på den skole, du ønsker. Skolerne sørger nemlig for at fylde pladserne med børn fra distriktet, og derefter alle dem udefra, som ønsker en plads. De ekstra pladser fordeles efter om barnet har søskende på skolen, eller hvor tæt på skolen barnet bor.
Er du i tvivl om udvælgelsesprocessen og antallet af pladser, kan du altid ringe til skolernes kontor og få en snak om indskrivningen af dit barn. Vi tør godt skrive, at Køges skoler har nogle af de sødeste skolesekretærer i landet.

Undervisning i klassen
lidt om skolerne

Udover Søndre Skole ligger bymidtens skole; Sct. Nicolai Skole, på H. C. Andersensgade 4, også tæt på Strandterrasserne, og kunne derfor også være et godt bud på jeres liste over mulige skoler. Både Søndre Skole og Sct. Nicolai Skole er kendte og populære skoler i Køge. De har begge et rigtigt godt ry i lokalområdet, og hver deres velfungerende SFO og klub. I størrelse minder de også om hinanden. Begge skoler er tosporede, fra 0. – 9. klasse og med omkring 500 elever i alt.

Det der i sidste ende må afgøre jeres valg af skole, er mavefornemmelse. Tag ud og besøg skolen, gå en tur på legepladsen, se SFO’en og få en snak med skolens kontor, eller en pædagog i SFO’en.

Er du blevet nysgerrig på, om et 2-plans familie-townhouse i Strandterrasserne måske kunne være noget for jeres familie, kan du finde plantegninger og priser, og læse meget mere om boligerne her. Du kan også tage familien med, og opleve Strandterrasserne til Åbent Hus

Nyd familielivet i et Townhouse

Strandterrassernes unikke Townhouses i 2-plan har god plads til børn og voksne. Udover Køges mange legepladser, bor man lige ud til den sjoveste af dem alle: Stranden. Her får I det perfekte alternativ til en villa, og slipper for kedeligt havearbejde. Tag i stedet håndklæderne under armen, og gå de 250 meter ned til stranden.
barnevogn
lejlighed med lille trappe

KOM TIL ÅBENT HUS

PÅ SØNDAG KL 12:00 - 13:00

STAD Projekt
Østerfælled Torv 10, 1. sal
2100 København Ø
Tlf.: 32 83 06 20
www.stadprojekt.dk

stad projekt logo